Mestské divadlo P.O. Hviezdoslava otvára 4. sezónu

07.09.2012 Bratislava

Bratislava 7. septembra (TASR) - Novú vlastnú inscenáciu Dnes Hamlet nebude prinesie v novej sezóne Mestské divadlo P. O. Hviezdoslava, ktoré sa tiež stane domovskou adresou tanečného súboru SĽUK. Na tlačovej konferencii k otvoreniu 4. sezóny mestského divadla to oznámil Milan Ftáčnik. Primátor hlavného mesta Bratislavy zároveň priznal, že "divadlo vzhľadom na stav mestských financií nejde úplne na plný plyn", napriek tomu sa jeho návštevníci môžu tešiť, okrem nového projektu a prezentácie SĽUKu, na pokračovania úspešných vlastných inscenácií, hosťovanie divadiel z celého Slovenska a na viacero charitatívnych celoslovenských projektov.

"Takýchto projektov bude niekoľko, či to bude Noc divadiel, Koncert pre nevidiacich, vystúpenie pre seniorov v rámci Senior festu, podujatia k 20. výročiu SR, ktoré budeme oslavovať budúci rok, ale aj k 20. výročiu Bratislavy ako hlavného mesta SR," priblížil Ftáčnik podujatia, ktoré budú situované do priestorov MDPOH.

Novou inscenáciou na jeho scéne bude hra úspešného nemeckého autora Rainera Lewandovského Dnes Hamlet nebude (Heute weder Hamlet). Režisérom hry je Michal Vajdička. "Text poskytuje obrovskú hereckú príležitosť pre staršieho herca. Michal Vajdička ponúkol tento text hercovi Jánovi Mistríkovi, ktorý práve v auguste oslávil svoje životné jubileum," povedala pre TASR Zuzana Mistríková, riaditeľka spoločnosti PubRes, ktorá je partnerom BKIS pri príprave nového titulu. Do konca kalendárneho roka by mala mať nová inscenácia premiéru na doskách MDPOH.

Jeho 4. sezónu otvorí 13. septembra premiérové predstavenie Slapstick Sonata. "Podarilo sa nám získať na otvorenie Cirk La Putyka s ich novým predstavením, ktoré už získalo aj prvé ocenenia. Je to koprodukčný projekt pražského súboru a fínskych umelcov," potvrdil pre TASR Vladimír Grežo, riaditeľ BKIS a MDPOH.

Český nový cirkus sa už návštevníkom MDPOH predstavil v minulosti vystúpeniami La Putyka (2010) a Up'end'down (2011). V novom predstavení spojí Mozartove sonáty s grotesknou komédiou éry nemého filmu. Opäť nebude chýbať vzdušná akrobacia, pády, klaunské zábavné čísla, ale tiež tanečné čísla a živá hudba.
 

Vyberte región